© AP

De Amerikaanse nieuwszender CNN wil met een betaalmuur voor online content extra inkomsten vergaren. Er zullen ook zowat honderd werknemers ontslagen worden. Dat heeft CNN-topman Mark Thompson woensdag aangekondigd.

Bron: BELGA

Vandaag om 21:48

CNN zoekt al langer naar de juiste strategie in de concurrentiestrijd met streamingdiensten. In 2022 lanceerde de nieuwszender al eens een betalende streamingdienst, maar die werd na een maand alweer opgedoekt. De toenmalige topman werd een jaar later opgevolgd door de Brit Mark Thompson.

In een lange nota aan het personeel kondigde Thompson nu een nieuwe digitale strategie aan, met ook betalende diensten. Voor het einde van het jaar zou een eerste abonnement gelanceerd worden.

Voorts wil de topman de huidige drie aparte redacties – voor de Verenigde Staten, de rest van de wereld en digitaal – samenvoegen tot één redactie. Daarbij zullen zo’n 100 van de 3.500 banen sneuvelen. 

De aankondiging komt er op een moment dat CNN hoopt om dankzij de Amerikaanse presidentsverkiezingen opnieuw kijkers te winnen. De zender kon zich onderscheiden van concurrenten Fox News en MSNBC door op 27 juni het eerste debat tussen president Joe Biden en uitdager Donald Trump te organiseren.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *