Vandaag is de dag dat Caroline van der Plas zich definitief zal realiseren hoe weinig Brussel geeft om de Nederlandse boeren. Haar missie naar Brussel om de mestcrisis te bespreken met Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius (Milieu) eindigt in een teleurstelling. Sinkevičius heeft namelijk geen tijd voor haar, en Van der Plas moet genoegen nemen met een ontmoeting met een ondergeschikte. Dit is een klap in het gezicht van alle boeren die dagelijks vechten voor hun bestaan.
Het is beschamend hoe BBB zich blijft vastklampen aan de illusie dat Brussel de problemen van de Nederlandse boeren zal oplossen. Het is tijd dat Van der Plas en haar partij beseffen dat de enige manier om de toekomst van onze boeren veilig te stellen, een Nexit is. Alleen door onszelf te bevrijden van de bureaucratische tentakels van de EU, kunnen we de controle over onze landbouw en visserij terugwinnen.
Van der Plas had anderhalve maand geleden al aangekondigd dat ze naar Brussel wilde om de nijpende mestcrisis te bespreken. Deze crisis, die duizenden melkveehouders op de rand van faillissement heeft gebracht, wordt volledig genegeerd door de Eurocommissaris. Het feit dat hij geen tijd voor haar kon maken, toont aan hoe diep de minachting van Brussel voor onze boeren zit.

In het hoofdlijnenakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB staat dat de mestproblemen in Brussel opgelost moeten worden. Maar de huidig demissionaire minister van Landbouw, Piet Adema, heeft al herhaaldelijk geconcludeerd dat dit een verloren zaak is. Brussel geeft geen krimp, en de weg naar een oplossing zit potdicht. Toch blijft Van der Plas vasthouden aan deze zinloze exercitie.

Wat BBB moet begrijpen, is dat Brussel nooit de belangen van Nederland voorop zal stellen. De Nederlandse boeren worden gezien als een last, niet als een prioriteit. Door zich aan te sluiten bij de eurofiele christendemocraten in het Europees Parlement, verkwanselt BBB de kans op echte verandering. Een Nexit is de enige manier om de regie terug te krijgen en onze boeren te redden van de ondergang.

Het is tijd dat Van der Plas stopt met het najagen van schimmen in Brussel en zich focust op wat echt nodig is: onafhankelijkheid van de EU. De Nederlandse landbouw kan alleen floreren als we zelf de controle hebben over onze regelgeving en beleid. De tijd van halfslachtige maatregelen en vergeefse pogingen is voorbij. Het is nu of nooit.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? “EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat.” De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

Dus, Caroline, kom terug uit Brussel met een duidelijke boodschap: Nederland wil zijn autonomie terug. Geen compromissen, geen excuses. Het is tijd voor een Nexit, en het is tijd om te vechten voor de toekomst van onze boeren. Laat Brussel maar zien dat wij niet langer hun marionetten zijn. Het is tijd voor echte actie en echte verandering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *