Archiefbeeld.© Shutterstock

Twee voormalige politie-inspecteurs en het huidige hoofd van de interventiedienst van de politiezone Brussel-Zuid verschijnen vandaag voor de rechter op verdenking van hacking, schriftvervalsing, schending van het beroepsgeheim en voor het samenzweren met criminelen. Dat schrijven de krant Le Soir en de openbare omroep RTBF woensdag.

Bron: RTBF, Le Soir

De vermeende praktijken kwamen aan het licht in de nasleep van het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Vorst, in de zomer van 2020. In de nacht van 4 op 5 juli 2020 werd de 23-jarige Soufiane ‘Nana’ Benali vermoord in de Alfred Orbanstraat. Twee andere jongemannen van 17 en 19 jaar oud raakten ernstig gewond.

LEES OOK. Gerecht zoekt getuigen van schietpartij met dodelijke afloop in Vorst

P.N. maakte in die tijd samen met zijn zoon D.N. en collega D.F. deel uit van de zogenaamde Silva-drugsbrigade. Die eenheid onderzocht de schietpartij, maar moesten het onderzoek nadien overgedragen aan collega’s van de federale gerechtelijke politie.

(Lees verder onder de foto)

Bij de schietpartij in de Alfred Orbanstraat in Vorst kwam Soufiane ‘Nana’ Benali om het leven.© Federale Politie / Google Maps

Het Comité P, het extern controleorgaan van de politie, opende een onderzoek naar de werkwijze van de Silva-drugsbrigade en kwam tot de conclusie dat agenten informatie zouden hebben bezorgd aan het criminele milieu. P.N. zou onder meer beelden van verdachten hebben doorgestuurd via WhatsApp en wordt verdacht van schriftvervalsing.

Sarah Frederickx, woordvoerder van de politiezone Brussel-Zuid, laat aan Le Soir weten dat de verdachten zich vandaag tijdens een hoorzitting kunnen verdedigen tegen de beschuldigingen en dat het vermoeden van onschuld geldt tot het tegendeel bewezen is. “Wij vertrouwen erop dat justitie een oordeel zal vellen en op basis daarvan eventueel maatregelen kan nemen”, aldus Frederickx.

LEES OOK. Tot de tanden bewapend: zo leefden voortvluchtige Belgen van 23 en 25 jaar aan Costa del Sol

Agenten zetten in juli 2020 de buurt af na de schietpartij in Vorst.© IF

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *