Joynes was op borgtocht vrij voor seksuele activiteiten met een eerste jongen, toen ze seks begon te hebben met een tweede minderjarige, van wie ze zwanger raakte. Dat meldt BBC. De lerares zou beide jongens vanaf hun 15 gegroomd – het actief benaderen van minderjarigen met als doel seksueel contact – hebben.

Ze werd afgelopen week schuldig bevonden aan vier aanklachten van seksuele activiteit met een kind en twee aanklachten van seksuele activiteit met een ander kind. Rechter Kate Cornell waarschuwde Joynes: “Er is een baby in deze zaak die niets verkeerd heeft gedaan en volledig onschuldig is aan alle wandaden, en u wilt haar natuurlijk zien voordat het vonnis wordt uitgesproken, dat begrijp ik. Maar u moet zich geen illusies maken over wat er op 4 juli gaat gebeuren.” In juli wordt het vonnis uitgesproken. Verdediger Michael O’Brien vroeg met succes borgtocht aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Gevleid”

Joynes was op haar 28 net uit een negenjarige relatie en was “gevleid” door de aandacht die ze van de tienerjongens kreeg, klonk het in de rechtbank. De eerste jongen achterhaalde haar GSM nummer, nadat ze hem op één cijfer na alle correcte cijfers had gegeven, en de twee maakten contact via Snapchat. Hij stuurde haar flirterige sms’jes en ze spraken af elkaar in het geheim te ontmoeten. (Lees verder onder de foto)

Joynes moest zich vorige week verantwoorden voor de rechtbank

De jongen loog tegen zijn tegen zijn moeder dat hij vrijdag na school bij een vriend zou logeren, maar in plaats daarvan pikte Joynes hem vlakbij zijn huis op in haar Audi A1, nam hem mee naar het Trafford Centre shoppingcentrum en kocht een Gucci-riem van 350 pond voor hem. Terug in haar flat zoenden ze en hadden ze twee keer seks. De volgende dag merkte de moeder van de jongen een zuigplek op in de nek van haar zoon, die hij afdeed als “niets”.

Maar de politie kreeg een tip en bezocht de school samen met de “radeloze” moeder van de jongen, die de receptie binnenstormde nadat ze te horen had gekregen dat haar zoon de nacht met een lerares had doorgebracht.

Joynes werd op borgtocht vrijgelaten op voorwaarde dat ze geen contact zonder toezicht had met iemand onder de 18 jaar. Een beslissing die ze “krankzinnig” noemde, waarna ze terugkeerde naar haar ouders in Wirral.

“Seksueel roofdier”

Volgens BBC had de vrouw een dieptepunt bereikt toen een van de twee jongens haar een bericht stuurde op Snapchat om te vragen hoe het met haar ging. “Ik dacht echt dat hij om me gaf,” zei Joynes.

Joynes verhuisde terug naar Salford Quays en de jongen kwam op bezoek. Daar hadden ze voor het eerst seks. Ze werd gearresteerd omdat ze haar borgtocht verbrak en zat vijf maanden in voorarrest tot ze in november vorig jaar op borgtocht vrijkwam en begin 2024 beviel.

Jane Wilson, senior officier van justitie voor CPS North West, zei dat Rebecca Joynes een seksueel roofdier is. “Ze misbruikte haar positie om schooljongens te lokken en uiteindelijk seksueel uit te buiten. Haar gedrag heeft een blijvende impact op hen gehad.”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *