© rr

In de Roemeense Karpaten is een negentienjarige vrouw overleden nadat ze was aangevallen door een beer. Dat meldt het Roemeense persbureau Mediafax.

Bron: BELGA

Vandaag om 11:42

Een ooggetuige zag hoe de jonge toeriste door het wilde dier werd meegesleurd tijdens een wandeling in het Bugecimassief, ten zuiden van Brasov. Die verwittigde nog de hulpdiensten, maar die vonden een uur later het lichaam van de vrouw. De beer werd doodgeschoten omdat hij ook geprobeerd had reddingswerkers aan te vallen. 

Volgens schattingen van de overheid leven er ongeveer 8.000 bruine beren in het Roemeense Karpatengebergte, de op één na grootste berenpopulatie in Europa (na Rusland). De dieren vallen herhaaldelijk wandelaars aan, dringen boerderijen binnen en doorzoeken vuilnisbakken op zoek naar voedsel. 

Na een eerder sterfgeval riep de Roemeense minister van Milieu Mircea Fechet op tot hogere afschietquota voor beren. Als minister had hij een jaarlijks quotum van 500 dieren geëist, maar na overleg met andere instellingen werd dit verlaagd naar 220.

Door NieuwsBlad

Een gedachte over “Beer doodt jonge toeriste in Roemenië.”
  1. Kan gebeuren, maar het is zelden dat een beer zonder reden aanvalt.
    Niet zeuren en laten we blij zijn dat er nog beren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *