Ieper

In Ieper gebeurde donderdagochtend een ongeval op een invalsweg. Dat veroorzaakte beperkte hinder tijdens de ochtendspits. Een vrouw van 20 werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Thijs Pattyn

Brandweer Westhoek werd donderdag even na 7 uur opgeroepen voor een voertuigbrand op de Poperingseweg, een invalsweg tot het centrum van Ieper. In de buurt van het kruispunt met de Capucienenstraat was een ongeval gebeurd. “Een auto was achteraan ingereden op een voertuig dat geparkeerd stond langs de Poperingseweg”, zegt brandweerkapitein Dirk Vandekerckhove. “Door het in werking treden van de airbags, zowel aan de zijde van de bestuurder als aan de kant van de passagier, raakte de voorruit beschadigd en kwam rook uit de auto. Maar van brand was geen sprake.” (Lees verder onder de foto)

Door het in werking treden van de airbags raakte de voorruit beschadigd.© Thijs Pattyn

De 20-jarige bestuurster, die mogelijk verblind raakte door de laagstaande ochtendzon, werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen zouden meevallen. Haar auto was zwaar beschadigd en verloor het rechter voorwiel. De aangereden bestelwagen liep vooral schade op bij het linker achterwiel. (Lees verder onder de foto)

De auto was zwaar beschadigd en verloor het rechter voorwiel.© Thijs Pattyn

De brandweer zorgde voor signalisatie op de Poperingseweg en regelde het verkeer bij het kruispunt met de Capucienenstraat in afwachting van de takelwerken. “Op die manier kon de ochtendspits op een veilige manier verlopen”, aldus Vandekerckhove. “Het verkeer mocht afwisselend passeren op een van de twee rijstroken ter hoogte van de plek van het ongeval.”

De schade aan het aangereden voertuig.© Thijs Pattyn

De brandweer regelde het verkeer aan het kruispunt met de Capucienenstraat.© Thijs Pattyn

Ter hoogte van het ongeval kon het verkeer beurtelings passeren over een van de twee rijstroken.© Thijs Pattyn

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *