In wat een dramatische wending in de saga rond COVID-19 vaccins genoemd kan worden, heeft AstraZeneca aangekondigd haar COVID-19-vaccin wereldwijd terug te trekken. Dit besluit komt na de stille toegeving van het bedrijf dat het vaccin potentieel levensbedreigende bijwerkingen kan veroorzaken. Het officiële standpunt van AstraZeneca, dat er “genoeg andere vaccins beschikbaar zijn,” klinkt voor velen als een zwak excuus om een dieper liggend probleem te maskeren.
Deze gebeurtenis is een bittere pil voor de farmaceutische gigant, maar het dient als een triomf voor de critici van het vaccinbeleid, in het bijzonder voor Forum voor Democratie (FVD). Al lang voordat dit nieuws brak, waarschuwde FVD voor de mogelijke gevaren van het haastig ontwikkelde vaccin. Hun voortdurende kritiek op de veiligheid en efficiëntie van het vaccin lijkt nu gerechtvaardigd te zijn.

Het is verontrustend dat er nu pas erkenning komt voor de mogelijke gevaren van het vaccin, nadat het al op brede schaal is uitgerold. Dit roept ernstige vragen op over de prioriteiten van farmaceutische bedrijven en de regelgevende instanties die hun producten goedkeuren. Het feit dat AstraZeneca wijst op andere beschikbare vaccins, doet vermoeden dat het bedrijf de ernst van de situatie probeert te bagatelliseren.

Daarbij heeft AstraZeneca zelf toegegeven, zij het op basis van hun rekenkundige modellen, dat vaccinatie veel levens heeft gered. Maar wat zegt dat werkelijk, als de veiligheid van het product zelf ter discussie staat? Het is een gevaarlijke afweging tussen risico en voordeel, waarbij de volksgezondheid op het spel staat vindt FVD.

FVD verwacht dat dit tot een nieuwe stortvloed aan claims en rechtszaken gaat leiden van nabestaanden van mensen die naar verluidt zijn overleden door het vaccin, evenals van mensen die ernstige gezondheidsschade hebben overgehouden. Het argument dat het vaccin nooit adequaat is getest en dat er nooit openlijk over de bijwerkingen is gecommuniceerd, lijkt nu een harde realiteit te worden.

FVD heeft aan De Dagelijkse Standaard laten weten dat zij blijven strijden voor transparantie en verantwoording binnen de coronacommissie. De partij blijft sceptisch over de rol van de overheid en farmaceutische bedrijven in de pandemie en de vaccinatiestrategieën. Deze laatste ontwikkeling geeft hen meer munitie in hun kritiek op het gevoerde beleid en de beïnvloeding door grote farmaceutische bedrijven.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!

Dit is een cruciaal moment dat niet alleen een terugblik vereist op hoe deze crisis is beheerd, maar ook een strenge reflectie op hoe toekomstige gezondheidsrampen aangepakt moeten worden. De echte vraag die nu boven drijft is: Wie beschermt ons eigenlijk, en wiens belangen worden echt gediend in deze wereldwijde gezondheidscrisis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *