© AP

Na een enorme aardverschuiving die het afgelegen dorp Kaokalam in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea heeft verwoest, wordt gevreesd voor zeker 670 mensen die bedolven zijn onder het puin. Dat meldt de VN.

Bron: Reuters

Vandaag om 10:44

Reddingswerkers hebben de voorbije uren al drie lichamen van onder het puin gehaald. Daarmee staat het dodental op vijf sinds de enorme aardverschuiving, maar volgens de VN gaat het nog gevoelig oplopen. “Geschat wordt dat meer dan 150 huizen zijn bedolven en dat 670 mensen zijn omgekomen”, zei Serhan Aktoprak, een VN-migratieambtenaar in hoofdstad Port Moresby, aan AFP.

Er werden ook al mensen levend van onder het puin gehaald in meer dan zes dorpen die getroffen zijn door de aardverschuiving, die plaatsvond in de provincie Enga, ongeveer zeshonderd kilometer ten noordwesten van Port Moresby. Volgens de autoriteiten wonen bijna 3.900 mensen in het getroffen gebied. Op beelden op sociale media is te zien hoe huizen zijn meegesleurd door de aardverschuiving. De schade in het afgelegen bergachtig gebied is groot.

Reddingswerkers zijn massaal ter plaatse om slachtoffers en overlevenden te zoeken en te helpen. Onder meer helikopters worden ingezet tijdens de zoekactie.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *