Het ongeval deed zich zondagmiddag voor op de BMX-piste in Gits.© STEFAAN BEEL

Gits, Merksplas

Een 23-jarige man uit Merksplas geraakte zondagmiddag zwaargewond tijdens een BMX-wedstrijd in Gits. De BMX’er kwam lelijk ten val en verloor het bewustzijn. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de BMX-piste in Gits vond zondag een grote wedstrijd plaats. Meer dan vijfhonderd deelnemers kwamen aan de start. Onder andere het West-Vlaams en Oost-Vlaams kampioenschap werd er gereden. Daarnaast was er ook een open reeks met deelnemers uit andere provincies en zelfs uit het buitenland. Tijdens één van die races liep het verkeerd.

Omstreeks 14.30 uur haakten een 23-jarige man uit het Antwerpse Merksplas en een andere deelnemer in elkaar. De man uit Merkplas kwam zwaar ten val en verloor onmiddellijk het bewustzijn.

De hulpdiensten, waaronder een MUG-team, snelden onmiddellijk ter plaatse. De man kreeg er de eerste zorgen en werd nadien in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar wordt hij momenteel in een kunstmatige coma gehouden. De organisatoren van de wedstrijd deden onmiddellijk het nodige. . De muziek langs het parcours ging uit en de wedstrijd werd na ruim drie kwartier in alle sereniteit hervat.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....