Themabeeld.© rr

In Indonesië zijn vijf toeristen meegesleurd door de golven bij Parangtritis Beach. Twee van hen zijn overleden, onder wie een 22-jarige Antwerpenaar. Dat schrijven Indonesische nieuwsmedia. Een andere Antwerpse toerist van 51 jaar zou nog in het ziekenhuis liggen.

Bron: Detik Jogja

Het dodelijk incident gebeurde woensdag rond 10 uur ’s ochtends op het toeristische Parangtritis Beach. Het strand bevindt zich op het eiland Java, op zo’n zeshonderd kilometer van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Volgens lokale nieuwsmedia waren de vijf toeristen aan het zwemmen in de zee toen ze plots in een zeetrog terecht kwamen, een zeer diepe inzinking van de zeebodem. Door de sterke golven werden ze meegesleurd, dieper de zee in.

De kustwacht en waterpolitie kwamen meteen in actie en konden met surfplanken en reddingsvesten de slachtoffers uit het water halen. Drie van hen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleden twee toeristen aan hun verwondingen. Volgens de lokale politie gaat om een 22-jarige jongeman uit Antwerpen en een 51-jarige man uit Indonesië.

Ook het derde slachtoffer dat in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht is een Antwerpenaar. De 51-jarige man wordt momenteel behandeld in het Panembahan Senopati-ziekenhuis in de stad Bantul. Twee andere Indonesische toeristen van 14 en 16 jaar oud raakten lichtgewond.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *