Het belooft opnieuw een donkere winter met een mogelijke lockdown te gaan worden. Het demissionaire kabinet gaat namelijk deze vrijdag al een persconferentie houden omdat de coronacijfers alleen maar negatiever worden. Het OMT komt de komende dagen bijeen om met een passend advies op de proppen te komen, het kabinet denkt al aan nieuwe maatregelen. 

“Het beeld is somber en zorgelijk. De kentering die we willen zien is nog niet aanstaande”, aldus een bezorgde minister Hugo de Jonge tegen RTL Nieuws. Het demissionaire kabinet had gehoopt dat de coronacijfers inmiddels wel aan de beterende hand zouden zijn, maar er is nog geen kentering zichtbaar. En dus dreigen we opnieuw de winter in te gaan met een harde lockdown.

Het kabinet vervroegt de persconferentie naar aanstaande vrijdag (26 november) en het “kabinet koerst op een verscherping van de milde lockdown waarin we nu zitten”. Dus de familieplannen voor Sinterklaas en Kerst kunnen, net als vorig jaar, weer op de schop.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het jarenlange afbraakbeleid van het kabinet in de zorg heeft er opnieuw voor gezorgd dat we een zware lockdown tegemoet gaan. Welke maatregelen er precies zullen komen blijft voorlopig nog onduidelijk, bronnen rond het kabinet zeggen dat een herinvoering van de avondklok voorlopig nog niet op tafel ligt.

Op de Dagelijkse standaard staat dit. En er is meer.

Laat een bericht achter! Doe mee, wat vind u (jij) hiervan?

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet